nieuws

Lancering renovatieplannen Scheepvaartmuseum

Geen categorie

Vandaag lanceert het Scheepvaartmuseum haar plannen voor de renovatie van het ’s Lands Zeemagazijn, waarin het museum gevestigd is. Het museum heeft bekendgemaakt dat de Rijksgebouwendienst de renovatie van het historische gebouw toekent aan de combinatie Walter en Dros, BAM en Croon. Het is de laatste dag om het Zeemagazijn te bezoeken voordat de bouwwerkzaamheden van start gaan.

Lancering renovatieplannen Scheepvaartmuseum

In de nieuwe plannen van het Scheepvaartmuseum, wil het museum een doelgerichte bijdrage leveren aan de maatschappij door middel van presentaties en tentoonstellingen. Ook het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek zal een belangrijk doel worden. Daarnaast kan het gebouw een bijzondere rol krijgen als ontmoetingsplek in Amsterdam.

’s Lands Zeemagazijn was het vroegere gebouw van de Amsterdamse Admiraliteit en is na 350 jaar toe aan renovatie. Zo wordt het gebouw aangepast aan hedendaagse eisen en wordt er bijvoorbeeld een klimaatsysteem geïnstalleerd. Een andere grote verandering is dat de binnenplaats zal worden overdekt.

www.scheepvaartmuseum.nl

 

Reageer op dit artikel