nieuws

Inrichting nieuw Nationaal Maritiem Museum in Denemarken door Kossmann.dejong

Geen categorie

Het Amsterdamse ontwerpbureau Kossmann.dejong heeft de prijsvraag gewonnen voor de tentoonstellingsinrichting van het nieuwe Nationaal Maritiem Museum in Helsingor, Denemarken.

Inrichting nieuw Nationaal Maritiem Museum in Denemarken door Kossmann.dejong

Het is niet de eerste keer dat het bureau een buitenlandse prijsvraag in de wacht sleept.  Eerder wonnen ze al de internationale wedstrijd voor het ontwerpen en bouwen van het ‘Urbanian Pavilion’, één van de vijf themapaviljoens op de Wereld Expo 2010 in Shanghai. Daarnaast zal het bureau verantwoordelijk zijn voor de nieuwe inrichting van het Florence Nightingale Museum in Londen.

Kossman2

Het nieuwe museum in Helsingor heeft een oppervlakte van 5000 m2 en is ontworpen door het bekende Deense architectenbureau BIG. Ook wordt het maritiem museum op een toepasselijke plek gevestigd: in een oud droogdok op steenworp afstand van slot Kronborg, beter bekend als het slot van Shakespeare’s Hamlet en inmiddels benoemd tot UNESCO World Heritage Site.

Kossman3

De bezoekers van het museum zullen een ruimtelijke reis maken met als thema ‘Seafever’. Hierin wordt niet alleen de maritieme geschiedenis van Denemarken op een beeldende en aangrijpende manier verteld, maar komen ook universelere thema’s aan bod zoals de angst voor het onbekende, het verlangen naar verre landen en maritieme thema’s als zeemonsters, tatoeages, scheurbuik.

De verwachte opening van het Maritiem Museum Helsingor is najaar 2011.

www.kossmanndejong.nl

Reageer op dit artikel