nieuws

Future faculty: biedt studenten en professionals uniek platform

Geen categorie

Future Faculty een initiatief van studenten van de Technische Universiteit Delft, is een interdisciplinair platform voor samenwerking tussen studenten en professionals. Het platform biedt beide partijen de mogelijkheid om (inter)nationale projecten te initiëren of deel te nemen aan lopende projecten.

Binnen Future Faculty is het onderzoeks- en ontwerpproject The Post-Socialist Russian City gestart. Daarin werken studenten samen met Bart Goldhoorn oprichter van Project Russia, de Internationale Architectuur Biennale 2009 in Rotterdam en de faculteiten Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft.

Het project The Post-Socialist Russian City onderzoekt de Russische leefomgeving binnen de bestaande prefab woonblokken, de zogenaamde Micro Rayons. De mogelijkheden die de openbare ruimtes ruimtes bieden staan centraal in ronde tafel gesprekken en workshops die zowel in Rusland als in Nederland worden georganiseerd.

Op de Internationale Architectuur Biënnale 2008 in Venetië, heeft Future Faculty in het Nederlandse paviljoen een wezenlijke bijdrage geleverd met de Internationale Workshop en Lezingenserie over Architectuur Onderwijs. E.e.a. is georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Architectuur Instituut (NAI) en Stealth Ultd.

In september 2008 is Future Faculty gestart met een Master Studio, waarin studenten de mogelijkheden van toekomstig architectuuronderwijs onderzochten. Het team heeft ook meerdere ontwerpen gemaakt voor de nieuwe faculteit Bouwkunde in Delft. Naast de ontwerpsessies zijn multidisciplinaire theorie seminars georganiseerd in samenwerking met UNStudio in Amsterdam. Gebleken is dat bij actuele architectonische vraagstukken behoefte is aan multidisciplinaire en internationale samenwerking. Vakgebieden staan niet op zichzelf. Door de samenwerking onstaan nieuwe open netwerken die resulteren in grensoverschreidende projecten.

Bron: persbericht
www.futurefaculty.org

Reageer op dit artikel