nieuws

Techniek – Oplossing voor rookprobleem in de horeca

Geen categorie

Minister Klink laat weten dat hij geen goed werkende ventilatieoplossing voor de horeca kent. De ventilatiebranche beschikt echter over technieken die 90 tot 99% van de tabaksrook (en andere schadelijke stoffen) uit de lucht kunnen filteren.

Een afscheiding met glas in combinatie met overdruk zorgt bijvoorbeeld dat de rook niet achter de bar kan komen waar de horecamedewerkers aan het werk zijn. Het effect van de technische oplossingen moet getoetst worden. En er moet duidelijk worden welke binnenluchtkwaliteit in het kader van de volksgezondheid acceptabel is. De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten wil daarom met de horeca en de overheid in gesprek. Het doel is om te komen tot een effectieve ventilatieoplossing voor kleine horecagelegenheden waar geen aparte rookruimte kan worden ingericht.

www.vla.nu

Reageer op dit artikel