nieuws

Techniek – Ecologische iglo

Geen categorie

De Eco Iglo is een amfibisch concept voor een universele behuizing, ontwikkeld door Intact Ecodesign. Het is een energie-autonoom en duurzaam concept waarbij alle benodigde energie wordt opgewekt met aardwarmte, zonnecellen en eventueel windmolens.

Techniek – Ecologische iglo

De iglo is inzetbaar op water en land, is betaalbaar en snel te realiseren. Op land wordt gebruik gemaakt van een betonnen fundatiebak; op het water van een drijfelement. Al het leidingwerk zit ingestort in de vloer. De kelder herbergt watertanks en de opslag van de batterijen.

interieur iglo

Op de fundatie staat een staal-glasconstructie in de vorm van een halve bol. Het staal is bestand tegen alle weersinvloeden, terwijl de glasconstructie is gemaakt van gelaagd isolatieglas. Een deel van de glaspanelen bevat zonnepanelen.

iglo_doorkijk2

De installatie bestaat uit een op elkaar afgestemd geheel van elektriciteit-, koeling- en verwarming-, ventilatie- en watersystemen.

Reageer op dit artikel