nieuws

Project – Den Haag Popstad

Geen categorie

Binnenkort is Den Haag een attractie rijker: het nationale Popmuseum, dat een plek krijgt aan de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen. Uit vier projecten koos het college van B en W het ontwerp van Queeste architecten.

De stichting Nationaal Popmuseum met bekende ‘Haagse namen’ als Sjaak Bral en Erik de Zwart heeft Volker Wessels aangetrokken voor de ontwikkeling.

Onder de naam Pop Experience toont het museum de popgeschiedenis ondermeer in interactieve tentoonstellingen. De collectie van de stichting RockArt uit Hoek van Holland vormt de basis. Hier zijn de afgelopen tien jaar meer dan 50.000 objecten uit de vaderlandse popmuziek gearchiveerd. 

Daarnaast gaat het 30.000 vierkante meter grote gebouw onderdak bieden aan een Rock and Art hotel, zalen voor concerten en congressen, restaurants, een Hardrock café en muziekshops. Als alles volgens plan verloopt, dan kan het museum eind van dit jaar worden gerealiseerd.

Den Haag is de bakermat van de bekendste Nederlandse popgroepen, zoals Shocking Blue, Golden Earring, Anouk, Kane en Di-Rect. Het nieuwe museum bevestigt de status van de Hofstad als Beatstad nummer 1.

www.quuestearchitecten.nl

Reageer op dit artikel