nieuws

Personalia – Nieuwe medewerkers bij Fontys

Geen categorie

Drie medewerkers gaan de gelederen bij Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg versterken. Nicole Lambers en Reinout Crine zijn onlangs gestart. Matthijs de Boer begint in april. Zij gaan zich bezighouden met aan stedebouw gerelateerde activiteiten.

De drie medewerkers komen allen voor één dag in de week in dienst van de Academie voor Architectuur en Stedenbouw (AAS). Ieder met een eigen specialisatie.

Nicoline Lambers

Nicoline Lambers (1971) gaat zich bezighouden met permanente beroepsontwikkeling (PBO). Ze studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen met als afstudeerrichting architectuurgeschiedenis gecombineerd met bedrijfskunde. Sinds 2001 werkte Lambers als regiocoördinator voor de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). 

Reinout Crince

Reinout Crine (1977) gaat als coördinator aan de slag bij het internationale Stadslab European Urban Design Laboratory. Stadslab is opgericht als kenniscentrum en ontwerplaboratorium voor afgestudeerde architecten en stedebouwkundigen. Vanaf 2006 is het centrum verbonden aan AAS. Crine is afgestudeerd aan de TU Delft als Stedebouwkundige en is sinds vijf jaar werkzaam bij Metropolis Architecten in Rotterdam. Daarnaast werkt hij aan verschillende opdrachten vanuit zijn eigen bureau LUGsl. Bovendien begeleidt Crine regelmatig internationale architectuur- en themareizen. 

matthijs de boer

Stedebouwkundige en architect Matthijs de Boer (1959) wordt binnen de AAS coördinator voor stedebouw. Sinds 2000 leidt hij het bureau Matthijs de Boer Stedenbouw te Rotterdam. Ook is hij actief als gastdocent in het bouwkunstonderwijs. De Boer is al jaren lid van diverse adviescommissies en is momenteel onder meer voorzitter van de welstandscommissie van Amsterdam Zuidoost. Ook publiceert hij in architectuur- en stedebouwkundige uitgaven.

www.fontys.nl/nieuws

Reageer op dit artikel