nieuws

Bouw Stadskwartier Nieuwegein gaat gewoon door

Geen categorie

Ondanks de recessie en kredietcrisis gaat de bouw van het nieuwe winkelgebied Stadskwartier in Nieuwegein door. Multi Vastgoed/ING Real Estate en de gemeente Nieuwegein hebben daartoe hun contract aangepast.

De ontwikkelingscombinatie mag 44 appartementen minder bouwen dan afgesproken en de gemeente hoeft niet alle toegezegde parkeergarages te realiseren. De versobering van het plan was nodig om in de huidige recessie en met de ingezakte woningmarkt toch te kunnen bouwen. De bouw begint in mei. 


Kim Herforth Nielsen van het Deense architectenbureau 3xN is de architect van het nieuwe Stadshuis.

De komende jaren verdubbelt Nieuwegein Centrum haar winkeloppervlak tot een totaal van 56.000 m2. Cityplaza biedt nu 28.000 m2 aan winkels/horeca, waarvan 7.000 m2 opnieuw wordt ontwikkeld. In totaal komt er 35.000 m2 nieuw winkelgebied. Naast de drie winkelblokken realiseert de ontwikkelingscombinatie 210 woningen. Ook het nieuwe Stadshuis wordt in de binnenstad gerealiseerd. In dit gebouw komen naast publieke functies ook winkels.

Reageer op dit artikel