nieuws

Techniek – Glasvezelstaven voor betonwapening gecertificeerd

Geen categorie

De Schöck ComBAR glasvezelstaven voor de wapening van beton zijn KOMO gecertificeerd. De staven zijn corrosiebestendig, chemisch resistent, niet-elektrisch geleidend en niet-magnetisch. Daarnaast kent het materiaal goede thermisch isolerende eigenschappen en een gegarandeerde duurzaamheid van vijftig jaar.

De treksterkte van de staven bedraagt ruim 1000 N/mm2 en de elasticiteitsmodulus 60.000 N/mm2. De aanhechtingseigenschappen zijn vergelijkbaar met normaal betonstaal. Het ontwerpen en dimensioneren van betonconstructies met glasvezelstaven wordt vergemakkelijkt met de aanvullende bepalingen op NEN 6720 (VBC), die als bijlage in het KOMO-attest-met-productcertificaat zijn opgenomen.

Reageer op dit artikel