nieuws

Project – Inspirerend ontwerp van studenten Haagse Hogeschool

Geen categorie

Vijftien tweedejaars studenten Bouwkunde van de Haagse Hogeschool hebben een ecologische wijk ontworpen. In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg is aantal weken intensief gewerkt aan het project. Het resultaat mag er zijn.

Project – Inspirerend ontwerp van studenten Haagse Hogeschool

Vijf teams van drie studenten zijn met een programma van eisen aan de slag gegaan. Het doel was een klein gebied in Voorburg rond de Van Barbasonstraat te herontwikkelen tot een ecologische wijk. Het project gaat uit van vijf woningblokken en een groenzone. Vijf weken van onderzoek, tekenwerk en deelname aan gastlezingen van bedrijven hebben geresulteerd in een plan dat verder gaat dan de bekende ‘open deuren’, zoals zonnepanelen. Innovatieve houten vloer- en wandconstructies, groene gevels en een helofytenfilter (zuiverende rietveldvijver) zijn ingezet bij de duurzame ontwikkelingsplannen.

De docent Bouwkunde en betrokken medewerkers van de gemeente zijn enthousiast over de ‘inspirerende presentaties en vindingrijke ontwerpen’. Wellicht krijgt de succesvolle samenwerking tussen gemeente en hogeschool een vervolg. Het streven is om volgend jaar bij een dergelijke onderwijscase een woningbouwcorporatie te betrekken. Misschien kunnen de plannen dan daadwerkelijk worden gerealiseerd. 

Reageer op dit artikel