nieuws

Oplevering – Multifunctioneel plein

Geen categorie

Op het Suikerplein in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt heeft ZICHT architecten een fiets- en voetgangersbrug opgeleverd en een gebouw voor speelgoeduitleen. Het Suikerplein is een multifunctioneel plein waar ouderen, kinderen en jongeren kunnen verblijven, maar waar ook buurtevenementen kunnen plaatsvinden.

Multifunctioneel plein-1.jpg    Multifunctioneel plein-2.jpg

Volgens de opgave moest de brug onderdeel zijn van een wandelroute langs het water en moest het gebouw op een soort bruggebouw lijken. Op de brug zijn fiets- en voetgangersstromen gescheiden. Het voetgangersgedeelte maakt een knik van het brugdek in breedte en hoogte, terwijl het fietspad in het verlengde van de rijweg langs het plein horizontaal doorgaat. 

Multifunctioneel plein-3.jpg    Multifunctioneel plein-4.jpg

Het gebouw huisvest een speelgoeduitleen, een activiteitenruimte en een klimwand. Daarnaast bestaat het uit een luifel en een schuifpui aan de steigerzijde waardoor buiten en binnen met elkaar in aanraking komen. 

Multifunctioneelplein-5.jpg    Multifunctioneel plein-6.jpg

Foto’s: Allard van der Hoek

www.zichtarchitecten.nl

Reageer op dit artikel