nieuws

Massaontslag bij Foster

Geen categorie

Foster and Partners, het op twee na grootste bureau ter wereld waar meer dan 1300 mensen werken, gaat op korte termijn 300 tot 400 mensen ontslaan. Het bureau maakte gisteren bekend twee van haar zeventien vestigingen wereldwijd te zullen sluiten. Niet toevallig zijn dit de kantoren die voornamelijk Oost-Europese en Russische projecten doen.

Massaontslag bij Foster

Het betreft de kantoren in Istanbul en Berlijn. Enkele van Foster’s meest bekende projecten, inclusief de koepel op de Reichstag, het Dresden Centraal Station en de toren voor de Frankfurt Commerzbank, zijn in deze vestigingen ontworpen. De ontslagen worden gedaan met het oog op de aanzienlijke afname van werk die het bureau voor de komende tijd verwacht. Nog geen twee jaar geleden nam een private equity groep een minderheidsbelang in Foster, met het oog op een verdere expansie van het bureau. De ontslagen komen op een toch nog onverwacht moment. Slechts een dag eerder was namelijk bekend gemaakt, dat Foster een van de meest winstgevende bureaus van Groot Brittanië is.

Reageer op dit artikel