nieuws

Interieur – Kopspiegellamp met led’s

Geen categorie

Sinds de komst van ledverlichting zijn vele soorten lamptypes bedacht, maar de kopspiegellamp met led’s was er nog niet. Jacs.Koopman levert deze lamp van de firma Interlight sinds kort, waarbij het uiterlijk niet te onderscheiden is van de klassieke gloeilamp. De kopspiegelled heeft precies dezelfde bolvorm, dezelfde afmetingen en dezelfde E27-fitting.

Interieur – Kopspiegellamp met led’s

Het grote verschil is de enorme energiebesparing die hij oplevert. In de kopspiegellamp zitten 36 led’s met een totaal vermogen van slechts 1,5 W; samen leveren deze een lichtopbrengst van 75 lumen, vergelijkbaar met een standaard 25W gloeilamp. Met het led-model wordt bij dezelfde hoeveelheid licht zo’n vijftien keer minder energie verbruikt en daarmee een besparing van ca. 94% bereikt.   De ledlamp geeft fraai warmwit licht. Een pluspunt is daarbij dat hij, in tegenstelling tot een FL-spaarlamp, direct inschakelt, meteen op de volle lichtsterkte en de juiste kleur. 

Minstens zo belangrijk als het marginale stroomverbruik is de levensduur; er wordt uitgegaan van ca. 50.000 branduren. Bovendien is de led-variant minder kwetsbaar, omdat de bol niet in glas, maar in kunststof is uitgevoerd.

De lampen dragen het energielabel A; ze zijn gekwalificeerd als Class I LED Products vlg. IEC60825-1 en voldoen vanzelfsprekend aan de RoHS-richtlijn. 

www.koopman.nu

Reageer op dit artikel