nieuws

Ziggo Dome

Geen categorie

Naast de Amsterdam ArenA wordt in 2011 een nieuwe concertzaal voor ruim 15.000 bezoekers opgeleverd.

Ziggo Dome

Deze Ziggo Dome is een initiatief van Black Box Real Estate en wordt geëxploiteerd door AMDE en Ziggo. Het zwarte gebouw van vier verdiepingen is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Boven de zaalvloer komen twee ringen met zittribunes waarop 4.030 en 4.470 bezoekers plaats nemen. Ook komt er een apart gedeelte voor clubleden en genodigden, met in totaal 800 member seats. In de Ziggo Dome zullen per jaar ongeveer honderd evenementen plaatsvinden. Het verwachte jaarlijkse bezoekersaantal is 1,2 miljoen. De programmering bestaat uit concerten van nationale en internationale artiesten, family entertainment en andere evenementen. 

Reageer op dit artikel