nieuws

Stilleggen projecten veroorzaakt faillissement EEA

Geen categorie

Het faillissement van het architectenbureau van Erick van Egeraat (EEA) is mede veroorzaakt doordat een aantal grote projecten plotseling werd stilgelegd. Hierdoor ontstond een cashflow crisis.

Advocatenkantoor De Bok Roijers Gasseling, dat het faillissement zal afhandelen, zoekt nog naar mogelijkheden om de projecten waarbij EEA betrokken was te continueren. Advocaat Raymond De Bok: “Dit kan bijvoorbeeld doordat een geschikte partij ze overneemt.” EEA heeft ongeveer vijftig projecten in zijn portefeuille.

De Bok laat tevens weten dat in elk geval een deel van de 150 werknemers ontslagen zal worden.

Het architectenbureau heeft vestigingen in Rotterdam, Boedapest, Praag en Moskou. EEA ontwierp onder meer kantoorgebouw The Rock in Mahler4 (30.000 m2) op de Zuidas in Amsterdam, Sumatra-project (30.000 m2), onderdeel van het Űberseequartier (Hafencity) in Hamburg, de herontwikkeling van winkelcentrum Woensel in Eindhoven (33.500 m2), het hoofdkantoor van ING in Boedapest, een eilandengroep van 330 hectare voor de kust van Sochi in Rusland, en wolkenkrabber Moscow City kavel 9 (208.000 m2) in Moskou. Erick van Egeraat is medeoprichter van Mecanoo. Daar vertrok hij in 1995 met medeneming van zeventien medewerkers om (EEA) Erick van Egeraat Associated Architects op te richten.

Reageer op dit artikel