nieuws

Nieuw en oud in NieuwerAmstel

Geen categorie

Het plan NieuwerAmstel van Ymere/Fortress is geselecteerd voor de ontwikkeling van het voormalige archiefterrein van de gemeente Amsterdam, gelegen aan de Amstel. Volgens het plan ontstaat er de komende jaren een creatieve mix van hoogwaardige nieuwbouw en aanwezige monumentale panden.

Nieuwer Amstel liggend-1.jpg    Nieuwer Amstel liggend-2.jpg

De architectuur van de nieuwbouwprojecten is in handen van Vera Yanovshtchinsky architecten. De nieuwe invulling van de monumentale panden, waaronder het oude raadhuis van Nieuweramstel aan de Amsteldijk, is vormgegeven door Villanova Architecten.

Eén van de bijzondere onderdelen van het plan is het realiseren van een cultuurhotel met horecafaciliteiten in het oude Raadhuis.

Nieuwer Amstel liggend-3.jpg    Nieuwer Amstel liggend-4.jpg

In het gebied komt alles samen op drie pleinen met verschillende karakters: cultuur, horeca en wonen. De pleinen zijn het centrale punt van diverse gebouwen en worden door routes met elkaar en de hele buurt verbonden. 

www.oudzuid.amsterdam.nl/bouwen
www.villanova-architecten.nl
www.vya.nl

Reageer op dit artikel