nieuws

Komst van ICSE in Eindhoven definitief

Geen categorie

Eindhoven gaat het ‘International Centre for Sustainable Excellence’ (ICSE) huisvesten. Het huurcontract is getekend en de gemeentelijke subsidie van 150.000 euro is rond. Het is de bedoeling dat het voorlichtingscentrum over duurzaamheid, dat zich richt op Noord West Europa, in mei zijn deuren opent. Tot nu toe hebben ruim zestig bedrijven en instellingen zich aangesloten bij het initiatief.

Het ICSE wil de bezoeker duurzaamheid in alle facetten laten ervaren. De laatste ontwikkelingen en producten worden getoond en er wordt uitleg gegeven over de processen die nodig zijn om tot duurzaamheid te komen. Daarnaast gaan de deelnemende bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan nieuwe projecten op vragen uit de markt en zal het centrum verstrekken. Het centrum wordt vrij toegankelijk. 

Duurzame materialen
Het gebouw wordt opgetrokken uit duurzame materialen. Voor de inrichting (expositieruimte en werkplekken) is Totems uit Amsterdam verantwoordelijk in samenwerking met Herman Miller, Steelcase, OCS, Shaw, Interface en Pur Sang. De opbouw en inrichting wordt in samenwerking met de deelnemers opgezet. 

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van het ICSE zijn EPEA Nederland, Stichting Onderneem Duurzaam, Stichting Duurzaam Eindhoven, Cagerito en de gemeente Eindhoven. De eerste drie hebben een stichting opgericht, die het geheel moet gaan begeleiden. 

www.icse.nl

Reageer op dit artikel