nieuws

XML tweede Moulin Rouge prijsvraag Parijs

Geen categorie

Het in Amsterdam gevestigde architectenbureau XML sleepte de tweede prijs in de wacht in de internationale architectuurprijsvraag voor de uitbreiding van de Moulin Rouge in Parijs.

XML tweede Moulin Rouge prijsvraag Parijs

In het voorstel van XML wordt het gevraagde programma georganiseerd als een ‘berg’ die via roltrappen door toeristen en dansers beklommen kan worden. XML wilde het huidige gesloten gebouw een meer integraal onderdeel van het stedelijke weefsel van Parijs laten worden en bedacht hiervoor het Moulin Rouge museum. Andere bezoekersfuncties zoals een boekwinkel en café bevinden zich aan de voet en op de top van de ‘berg’. Centraal in het gebouw bevindt zich de nieuwe Moulin Rouge dansschool. Een doorgaande route vanaf de straat verbindt het nieuwe programma met de publieke ruimte van Parijs. 

Vanaf 6 oktober is er in de Moulin Rouge een tentoonstelling te zien van de prijsvraaginzendingen. 

Reageer op dit artikel