nieuws

Studenten bouwen Waalbrug van bamboe

Geen categorie

In Nijmegen verrijst deze week een 15 meter lange kopie van de plaatselijke Waalbrug, gebouwd van bamboe. Studenten van de opleiding biomedische wetenschappen van het Universitair Medisch Centrum St Raboud (UMC) gaan de klus klaren.

Het Nijmeegse universitaire ziekenhuis viert deze week het 25-jarig bestaan van de opleiding biomedische wetenschappen. De opleiding slaat naar eigen zeggen een brug tussen medisch-wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van de   gezondheidszorg. Daarom bouwen studenten ter viering van het jubileum een kopie van de Nijmeegse Waalbrug. 

Het gevaarte komt te staan aan de Sint Annastraat en wordt versierd met duizenden ballonnen. De kopie is donderdag gereed en blijft vervolgens twee dagen staan, aldus het UMC.

Reageer op dit artikel