nieuws

Project – Ontwikkelaar Leidsche Rijn Centrum definitief

Geen categorie

De ontwikkeling van het kernwinkelgebied Leidsche Rijn Centrum is definitief gegund aan de combinatie Fortis Vastgoed Ontwikkeling/Vesteda, zo maakte de gemeente onlangs bekend. Dat de voorlopige gunning in mei van het vorige jaar een positief vervolg heeft gekregen, is zeker in deze moeilijke tijd een verheugend bericht, aldus verantwoordelijk wethouder Bosch.

Project – Ontwikkelaar Leidsche Rijn Centrum definitief

De plannen van Fortis/Vesteda zijn gebaseerd op het masterplan door Jo Coenen. De typische Europese historische stad was zijn inspiratiebron. Dit plan is vervolgens uitgewerkt door vijf architecten, te weten DOK Architecten, AWG Architecten, Cruz y Ortiz Arquitects, Hans Kolhoff , Geurst&Schulze en Landschapsburo Lubbers. 

Circa 150.000 vierkante meter aan centrumfuncties vormen het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum. Het nieuwe ‘hart’ gaat onderdak bieden aan winkels, terrassen, horeca en andere commerciële voorzieningen. Bovendien staan er woningen (ongeveer achthonderd) en 13.000 vierkante meter kantoorruimte gepland. 

Doordat het centrum deels wordt gebouwd over de overkapte A2, ontstaat er een hoogteverschil. Dit en de menging van functies zorgt voor een levendig centrumgebied. 

De belangrijkste winkelstraat, loopt op van de Grauwaartsingel naar de overkapping van de A2. Dwars op deze twaalf meter brede voetgangerszone liggen brede verkeersvrije winkelstraten. Een aantal hiervan komt uit op het stadplein, waar ruimte is voor terrassen en een markt. 

Als alles volgens plan verloopt start de bouw eind volgend jaar, daarna wordt het centrum in fases ontwikkeld. 

Zie verder: www.vesteda.com

Reageer op dit artikel