nieuws

Toonkamer nieuwe naam van DDC Utrecht

Geen categorie

Het Dutch Design Center in Utrecht heeft zijn naam veranderd. Toonkamer, center for interior design is de nieuwe naam voor de 25 jaar oude designshowroom aan het Rotsoord. Met een vloeroppervlakte van 5.000 vierkante meter biedt Toonkamer een groot overzicht van interieurontwerp uit Nederland. Bijna veertig nationale en internationale designmerken presenteren hier permanent hun nieuwste collecties.

Toonkamer nieuwe naam van DDC Utrecht

De naam is nieuw, maar het concept is onveranderd: zitmeubels, kasten, lampen, vloeren, karpetten en talloze accessoires zijn hier te vinden. Zowel bekende Nederlandse merken als Pastoe en Arco als internationale merken Walter Knoll en Kvadrat zijn vertegenwoordigd. 

De komst van steeds meer buitenlandse meubelmerken was de eerste aanleiding voor de naamsverandering. “De naam Dutch Design Center dekte de lading niet meer, ‘Dutch Design’ heeft door de jaren heen een andere betekenis gekregen”, aldus Remco van der Voort, voorzitter van het bestuur van Toonkamer. 

Twee keer per jaar wordt het assortiment vernieuwd. Toonkamer lijkt dan ook meer op een permanente interieurbeurs dan op een showroom. Naast professioneel advies en informatie is dit vooral een plek voor consumenten om inspiratie op te doen. 

Er worden diverse evenementen georganiseerd, zo geven interieurspecialisten elke eerste zondag van de maand advies op maat tijdens de consumentendag en vinden er regelmatig presentaties en lezingen plaats van bekende ontwerpers. Ook worden regelmatig symposia en bijeenkomsten georganiseerd over vormgeving, architectuur en beeldende kunst. 

Vanaf september wordt de nieuwe keuken geïnstalleerd en worden er workshops op het gebied van koken en design gegeven. Op terugkerende themadagen kunnen naast consumenten ook professionals, ontwerpers, architecten en detaillisten zich met lezingen en workshops laten informeren op gebied van bijvoorbeeld verlichting of kleurgebruik. 

www.toonkamer.nl

Reageer op dit artikel