nieuws

Techniek – Speelse gevel voor kinderziekenhuis

Geen categorie

Carl Stahl heeft de buitenzonwering geleverd voor de kinderafdeling van het Moorfields Eye Hospital in Londen. Het I-SYS zonweringsysteem bestaat uit roestvast stalen kabels met aluminium jaloezieën in een gebogen, vrije vormgeving.

Techniek – Speelse gevel voor kinderziekenhuis

De 10 mm dikke staalkabels zijn van het dak naar de verdiepingsvloer van de eerste verdieping gespannen. Speciale klemmen voor de jaloezieën maakten het mogelijk om deze op elke gewenste plek vast te zetten. De ledlampen zijn weggewerkt in de sparingen van de glazen gevel.

In de avond worden de jaloezieën verlicht met rode, groene en blauwe leds, zodat de nachtelijke gevel voortdurend van uiterlijk wisselt. Het gebouw heeft al diverse architectuurprijzen gewonnen.

www.carlstahl.com

Reageer op dit artikel