nieuws

Roofkatten worden ‘huisdieren’

Geen categorie

Nadat eerder dit jaar de vier K-torens zijn opgeleverd na een grondige ‘face-lift’, zijn nu de vier transformatiehuisjes aan de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost gereed en omgebouwd tot ware kunstwerken.

Beeldend kunstenaar Helmut Dick heeft de transformatorhuisjes voor de woontorens Kralenbeek, Kempering, Klieverink en Kouwenoord omgebouwd tot flinke, vierkante roofkatten. De kunstwerken zijn ook genoemd naar roofkatten: ‘Tijger Blok’, ‘Cheetha Blok’, ‘Nevelpanter Blok’ en ‘Luipaard Blok’. Foto’s van echte dieren dienen als uitgangspunt voor de kunstwerken. De vachten zijn digitaal bewerkt voor toepassing op de transformatorhuisjes. 

Voor de vier kunstwerken zijn de patronen op buitengewoon grote schaal opgeblazen en op een ongebruikelijke manier toegepast. De grote, vreemde ‘huisdieren’ liggen naast de hoge woontorens en geven zo commentaar op de maatvoering van de omliggende architectuur.

www.kunstbijdekey.nl

Reageer op dit artikel