nieuws

Project – ‘Het Nieuwe Bouwen’ als blauwdruk

Geen categorie

In Deelgebied 3E in Saendelft, Assendelft is de bouw gestart van 110 woningen waarvan het ontwerp is geïnspireerd op ‘Het Nieuwe Bouwen’.

def-Saendelft-type U.jpg    saendelft-2.jpg

In het ontwerp maakte MB Architecten uit Santpoort-Zuid gebruik van de stijlkenmerken uit die periode. Zo is er veel plasticiteit gegeven aan de gevel. Verspringende rooilijnen en geaccentueerde verticale elementen worden beëindigd door grote overstekken. Groene hagen vormen de overgang tussen openbaar en privé en de hoekramen zorgen voor transparantie en de beleving van binnen-buiten. De vele praktische ruimtes geven elke bewoner de kans zijn eigen persoonlijke stijl te onderstrepen. 

Deelplan NEO is een project van OBAN, het samenwerkingsverband van AM, BAM Vastgoed, Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Van der Gragt.

www.mbarchitecten.nl

saendelft-3.jpg    saendelft-4.jpg

 

Reageer op dit artikel