nieuws

Personalia – architecten van Mourik samen met B A R architecten

Geen categorie

Per 1 september 2008 zijn B A R en architecten van Mourik één en gaan samen verder onder de naam ‘architecten van Mourik’. Peter Vermeulen, Sjoerd Dantuma, Piet Grouls, Joost Glissenaar en Klaas van der Molen gaan het bureau leiden dat is gevestigd in Den Haag.

Personalia – architecten van Mourik samen met B A R architecten

Het nieuwe bureau telt ongeveer 45 mede­werkers: architecten, interieurarchitecten, bouwkundigen, kostendeskundigen en een ondersteunende staf.

Architecten van Mourik
architecten van Mourik is ontstaan uit Van Mourik Vermeulen architecten, dat voortkwam uit architecten- en ingenieurs­bureau ir. D. van Mourik. Sinds 2001 zijn Peter Vermeulen, Sjoerd Dantuma en Piet Grouls de partners in het bureau. In de afgelopen jaren heeft het bureau projecten gerealiseerd als laboratoriumgebouw de Meander op de TU Twente, het politiebureau aan Linneausstraat in Amsterdam en de distilleerderij / jeneverstokerij van Nolet in Schiedam.

B A R architecten
B A R is een Rotterdams architectenbureau, opgericht door Joost Glissenaar en Klaas van der Molen na het winnen van europan 5. Het bureau heeft naam gemaakt met projecten als het Junkiehostel en drukkerij PlantijnCasparie in Utrecht, het interieur van de Bond Nederlandse Architecten (BNA) in Amsterdam en het Brugwachtershuis in Middelburg, waarvoor zij werden onderscheiden met de AM / NAi prijs. 

www.architectenvanmourik.nl

Reageer op dit artikel