nieuws

Mogelijke toekomsten

Geen categorie

Het Nederlands Paviljoen staat tijdens de opening van de Biënnale van Venetië bol van activiteiten. Een week lang wordt onderzoek gedaan naar mogelijke toekomsten van de architectuur, in de vorm van lezingen, rondetafelgesprekken, interviews, een workshop en de onvermijdelijke speed dates plaatsvinden. Tegelijkertijd buigt een internationaal team van schrijvers, vormgevers, eindredacteuren, filmers en columnisten zich over een denkbeeldig curriculum voor de architectuur voorstelt.

Bezoekers worden gevraagd mee te denken over de toekomst van hun vak. Aan de orde komen het ontwerpen in netwerkverband, duurzame sociale relaties, nieuwe opdrachtgevers, procesmatige architectuur en de stroom van energiebronnen, materiaal en mensen. Voorts opent op vrijdag 12 september rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol de Nederlandse inzending. Minister Ronald Plasterk sluit op 13 september de Nederlandse bijdrage aan de Biënnale af met de lancering van de internationale ideeënprijsvraag ‘Building for Bouwkunde’, een initiatief dat is ontstaan na de brand van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Het gedetailleerde programma dat tot en met zondag 13 september duurt, is te vinden op www.facultiesforarchitecture.org

Reageer op dit artikel