nieuws

Interieur – Strak en sober buitenmeubilair

Geen categorie

Voor de nieuwe collectie buitenmeubilair deed de Belgische firma Tribù een beroep op het talent van Vincent Van Duysen.

Interieur – Strak en sober buitenmeubilair

De samenwerking resulteerde in de serie Neutra. De naam verwijst naar de neutrale vormgeving en is een knipoog naar de Oostenrijks-Amerikaanse architect Richard Joseph Neutra, die bekend stond om zijn lichte architectonische ruimtes die hij vloeiend liet overlopen in de omringende natuur. 

De collectie bevat een fauteuil, easy chair, lounger en twee bijhorende tafels. Neutra wordt geproduceerd in België en toont de ontwerpvisie die Vincent Van Duysen en Tribù delen: een sobere vormgeving, een elegant uiterlijk en een doordachte detaillering. Zo heeft het frame van de stoelen een driehoekig profiel, dat de illusie van extra dunne lijnen creëert. 

Volgens Van Duysen was de samenwerking met Tribù constructief: “Hun technologische knowhow was een meerwaarde in de ontwikkeling van de collectie. Dankzij de speciale techniek om aluminium te spuiten, is het frame volledig naadloos, wat de vormgeving met vloeiende lijnen alleen maar kracht bijzet.”

De collectie Neutra zal verkrijgbaar zijn vanaf voorjaar 2009 en beleeft haar première voor pers en publiek op de Interieur Biënnale in Kortrijk, die begint op 17 oktober. 

www.tribu.com

Reageer op dit artikel