nieuws

Interieur – Meubels op smaak

Geen categorie

Cruxx. is een strakke metalen verbinding voor houten meubels, waardoor de gebruiker een meubel kan samenstellen dat bij zijn eigen smaak en interieur past. Meubels op smaak, aldus bedenker en ontwerper Hans Roodenburg. Op de beurs 100% Design in Rotterdam presenteerde hij onder grote belangstelling zijn vinding.

De houtsoort en het andere materiaal kiest de gebruiker zelf bij het samenstellen. Elk meubel bestaat uit drie elementen, of het nu gaat om een kruk, stoel, tafel, kast of een bankje: de kruispunten (verbindingen), de lijnen (poten, lijsten) en de vlakken (zitting, deuren, open delen). 

Als er een meubel is gekozen, worden in samenwerking met Roodenburg de maten bepaald, de houtsoort en het materiaal van de vlakdelen. De Cruxx.-verbinding van roestvast staal of ijzer voegt alles samen. Zo ontstaan verrassende combinaties, zoals een kruk van Amerikaans notenhout met roestvast stalen verbinding en een zitting van gekleurd glas. Dezelfde kruk heeft een vriendelijk ruwe uitstraling als het eikenhout wordt gecombineerd met de ijzeren Cruxx.-verbinding en een zitting van draadglas. 

De meubels worden in elkaar gezet in de meubelwerkplaats van Roodenburg in Amsterdam.

www.cruxx.nl 

Reageer op dit artikel