nieuws

Eten in de zeventiende eeuw

Geen categorie

ROC Eindhoven en Design Academy Eindhoven presenteren gezamenlijk een Masterclass Food in restaurant deWitteTafel in Eindhoven. In een serie van vier Masterclasses van ieder een week laten derdejaars studenten van de academie en ROC studenten van het hoogste niveau zien wat er mogelijk is op het gebied van voedselvormgeving.

De eerste Masterclass wordt verzorgd door studenten van Design Academy Eindhoven uit de kompasrichting Forum. Bij deze richting wordt design in een context geplaatst. In de Masterclass zal voeding vanuit een cultuurhistorische hoek benaderd worden en zullen dagelijks de resultaten te proeven zijn in deWitteTafel. De zeventiende eeuw staat bij dit onderzoek centraal. Op vrijdag 12 september om 15.00 uur is de eindpresentatie.

Maandag: cultuurhistorische inleiding over kookboeken en tafelmanieren. 
Dinsdag: eten en dood met een ethische invalshoek. 
Woensdag: eten en gezondheid. 
Donderdag: eten en genot.  
Vrijdag: eindpresentatie, met een proeverij van alles wat er die week gemaakt is

Restaurant deWitteTafel is het onderzoeksrestaurant van het ROC Eindhoven en Design Academy Eindhoven. De inrichting van het restaurant en de vormgeving van het eten worden verzorgd door de studenten van Design Academy Eindhoven. Studenten uit diverse afstudeerrichtingen krijgen opdrachten vanuit verschillende thema’s waardoor het restaurant het restaurant steeds een nieuwe beleving krijgt. Het restaurant is gedurende werkdagen geopend en voor iedereen toegankelijk.

De witte tafel bevindt zich op het Clausplein 2, in de Witte Dame Eindhoven, en is open van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 21.30 uur. 

info@dewittetafel.nl

Reageer op dit artikel