nieuws

Drie genomineerden Dubo Award

Geen categorie

De Dubodag heeft een nieuwe prijs: de Dubo Award. De prijs is bedoeld om vooruitstrevende initiatieven binnen duurzaamheid te stimuleren en bekendheid te geven. De winnaar van de Dubo Award 2008 wordt gekozen door het publiek op de Dubodag, morgen 25 septemer in Rotterdam.

Een commissie, bestaande uit Louis Hiddes (directeur AM Energy), Peter Schmid (hoogleraar TU Bouwkunde), Alex van Oost (strategisch adviseur duurzaamheid, DuurzaamheidsLab, gemeente Almere) en Geert Verlind (directeur Cagerito B.V.), heeft uit twaalf inzendingen drie genomineerden gekozen:

1. De bachelor opleiding Climate & Environment door de Haagse Hogeschool. De hogeschool gaat ingenieurs opleiden die klimaatverandering als uitgangspunt nemen voor een nieuwe offensieve strategie waarbij de ruimtelijke inrichting van Nederland wordt getoetst op klimaatbestendigheid en duurzaamheid. De Haagse Hogeschool wil per jaar honderd ingenieurs op de arbeidsmarkt afleveren die duurzaam bouwen als hun core-business zien. 

2. Tonzon Thermoskussens en Thermosheets. Tonzon verpakt lucht pas op de bouwplaats tot isolerende lagen. Dit betekent dat de lucht niet getransporteerd hoeft te worden. Bovendien is de productie schoon en efficiënt, zodat de milieubelasting veel kleiner is dan bij andere isolatiematerialen. 

3. Project Remise door Tussen Ruimte. Bijzonder aan dit renovatieproject is het anti-allergene, aangename binnenklimaat, het lage energieverbruik uit duurzame bronnen en de drempelvrije bouw. Het oorspronkelijke gebouw uit begin vorige eeuw is aangepast aan moderne wooneisen. De kantooraanbouw uit de jaren ’80 is in 2007-2008 herbestemd en verbouwd tot gastenverblijven met voorzieningen, werkplaats en kantoor. (Zorgbehoevende) vakantiegangers komen hier in een omgeving zonder belemmeringen en zonder ‘hulpverlenings-uitstraling’.

www.dubodag.nl

Reageer op dit artikel