nieuws

BNI-Prijs voor verrassend bioscoopconcept

Geen categorie

Jeroen Brinkers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is onderscheiden met de BNI-prijs voor het beste afstudeerwerk aan een opleiding tot interieurarchitect.

BNI-Prijs voor verrassend bioscoopconcept

De vakjury koos voor zijn ‘City livingroom cinema concept’ op basis van de goed doordachte ingreep, de goede detaillering en de verrassende oplossingen die nieuw leven brengen in een vervallen bioscoop. Met zijn ontwerp transformeert Brinkers de in verval geraakte City bioscoop aan de Utrechtse Voorstraat. Nieuwe, kleine zalen brengen het bioscoopbezoek terug tot bijna huiskamerformaat. De grote hal met foyer biedt ruimte om te dineren en binnen te kijken in de diverse ‘living rooms’. De jury vindt het knap dat er een totale transformatie heeft plaatsgevonden waarbij de geschiedenis van het pand toch zichtbaar blijft. Hierdoor zit het project heel logisch in elkaar.

Academies moeten scherp blijven
Bij de beoordeling van de genomineerde projecten kwam dit jaar duidelijk naar voren dat de academies op verschillende wijze met het vakgebied interieurarchitectuur omgaan. Deze verschillen zorgen ervoor dat het afstudeerwerk niet altijd even krachtig alle facetten van het vakgebied benadert. Dit jaar was de jury dan ook minder verrast door de inzendingen. De jury roept daarom de academies op scherp te blijven en de randen van het vakgebied te blijven verkennen. 

Vakjury
De vakjuy bestond uit Marike Andeweg (ontwerper van het sanitairmerk Marike), Diederik Fokkema (Fokkema architecten), Andre van Hamond (interieurarchitect), Hedwig Saam (directeur Museum Hilversum) en Francesco Veenstra (Mecanoo architect & Partner).

Reageer op dit artikel