nieuws

Techniek – Luchtzuiverend licht

Geen categorie

Lightfresh in Driebergen verkoopt lampen die het binnenklimaat verbeteren. Twee voorbeelden zijn de vol spectrum TL- en de vol spectrum spaarlamp, beide met een lichtopbrengst van 6400 L (daglicht). De lampen zuiveren binnen 3 uur 45 kubieke meter tot 95% van rook, fijnstof, virussen, bacteriën, pollen, (an)organische en vluchtige organische verbindingen.

Techniek – Luchtzuiverend licht

Lightfresh Ionenlampen verrijken de lucht met negatieve ionen, doordat clusterionen worden onttrokken aan de water- en zuurstofmoleculen in de lucht. Deze gaan een natuurlijke scheikundige reactie aan met de schadelijke deeltjes, die worden afgebroken en neerslaan.

De TL-buis levert ongeveer vijf miljoen ionen per kubieke centimeter per seconde.

Ter vergelijking: in een kubieke centimeter boslucht zitten ongeveer 50.000 ionen; in weidelucht 700 tot 1500. In kantoren zijn soms slechts 25 ionen per kubieke centimeter te vinden. Vooral elektrische apparaten, airconditioning en kunststof oppervlakken onttrekken veel ionen aan de lucht.

Overigens zijn er de laatste jaren meer producten op de markt gekomen die de luchtkwaliteit verbeteren. Door gebruik te maken van keratine kunnen ongewenste en schadelijke gassen zoals formaldehyde, SO2, NOx, VOC’s worden afgebroken. Keratine wordt al toegepast in vloerbedekking, gordijnstoffen, binnenzonwering, verf, wand- en plafondsystemen en separatieschermen. 

www.lightfresh.nl

Reageer op dit artikel