nieuws

Project plan – Project – Kunstscherm voor Station WTC

Geen categorie

De omgeving van station Amsterdam-Zuid/WTC krijgt een kwaliteitsimpuls. Belangrijk onderdeel hiervan is een glazen scherm van bijna driehonderd vierkante meter dat M2uur in opdracht van ProRail ontwikkelde en realiseerde. Binnenkort kan de treinreiziger genieten van de kleurrijke print die kunstenares Elspeth Diederix speciaal hiervoor ontwierp.

Project plan – Project – Kunstscherm voor Station WTC

Diederix wilde een rustig, transparant ontwerp met veel natuurlijke materialen, om zo een mooi contrast scheppen met de bedrijvigheid op het Zuidplein. Daarom bouwde zij een driedimensionaal decor op uit natuurlijke materialen en uit transparant kunststof gegoten vogels, takken en bladeren. Het vijf meter lange decor werd daarna door middel van fotografische technieken gedigitaliseerd. In de studio van M2uur werd de serie foto’s van het decor samengesmolten tot een beeld, het definitieve beeld is verdeeld over ongeveer tachtig glaspanelen, waaruit het scherm is opgebouwd. De bestanden zijn full-color geprint op stroken transparant, zelfklevend vinyl en voorzien van een codering ten behoeve van de montage.

Binnenkort worden de laatste panelen geplaatst. Het is de bedoeling dat het scherm blijft staan tot 2015, wanneer het station grootschalig wordt verbouwd en uitgebreid.

www.m2uur.nl

 

Reageer op dit artikel