nieuws

Jurgen Bey geëerd met onderscheiding

Geen categorie

De Woonbeurs Amsterdam eert Jurgen Bey voor zijn gehele oeuvre met de Woonbeurs Pin 2008. De uitreiking vindt plaats tijdens de officiele opening van de beurs op maandag 29 september.

De Woonbeurs Pin wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die belangrijk is voor het Nederlandse interieur. Namens de Woonbeurs Amsterdam boog een vakjury, bestaande uit onder andere Ed Annink (Ontwerpwerk) en Job Smeets en Nynke Tynagel (Studio Job), zich over de vraag wie de onderscheiding dit jaar verdient.

Jurgen Bey.jpg

Jurgen Bey wordt gedreven door een ambitie dingen te analyseren. Met zijn werk, van productvormgeving tot interieurarchitectuur, wil Bey een verhaal vertellen. Zijn conceptuele ontwerpen dragen bij aan een internationale discussie over de rol van design en de ontwerper. Bey is wereldwijd bekend dankzij creaties geïnspireerd op hergebruik van materialen en producten, de wetenschap en de dichtkunst. Bey is al vaak beschreven als een ontwerper met een opvallende oorspronkelijkheid. 

Jurgen Bey2.jpg

Eerdere Woonbeurs Pinwinnaars waren: Art of Living (1994), Piet Hein Eek (1995), Henk Vos (1996), Jan des Bouvrie (1997), Marcel Wanders (1998), Forbo Krommenie (1999), Droog Design (2000), Lidewij Edelkoort (2001), Ulf Moritz ( 2002), Koninklijke Tichelaar Makkum (2003), Richard Hutten (2004), Tord Boontje (2005), Piet Boon (2006) en Studio Job (2007).

Bey-Oorstoelen Prooff vo SV.jpg
Oorstoelen Prooff voor SV.

 

www.jurgenbey.nl 

www.woonbeurs.nl

Reageer op dit artikel