nieuws

Winnaars Voor de Wind bekend

Geen categorie

Een opvliegende zwerm vreemde vogels van Carmela Bogman op het terrein van ECN, de Duinhopper van Wim Schermer en de Sinus van Eibert Draaisma zijn de drie ideeën voor kunstwerken die zijn geselecteerd voor realisatie in de gemeente Zijpe.

Wind-Carmelaschetsontwerp.jpg  Carmela Bogman.

Stichting Innovatief Zijpe (SIZ), ECN windenergie, Created in Noord-Holland (Kunst en Cultuur Noord-Holland), Leader+ en Stichting Kunst en Cultuur Zijpe zijn de initiatiefnemers van het project ‘Voor de wind’. Het doel van de ideeënprijsvraag is om een koppeling te maken tussen de technologie van windenergie en de visie en durf van de beeldend kunstenaar. Dit resulteerde in drie energie opwekkende kunstwerken, passend in het cultuurlandschap van de gemeente Zijpe. De werkgroep wil de komende jaren het project uit breiden om uiteindelijk alle tien de dorpen van de gemeente Zijpe door middel van energieopwekkende kunstwerken met elkaar te verbinden.

wind-Wimschetsontwerp1.jpg  Wim Schermer.

De drie geselecteerde kunstenaars en ontwerpers krijgen de opdracht hun ideeën uit te werken in een concreet ontwerp. De verwachting is dat de werken in 2009 uitgevoerd kunnen gaan worden. Deze schetsontwerpen worden opgenomen in de Kunstroute in de Zijpe.

wind-Eibertschetsontwerp.jpg  Eibert Draaisma.

Reageer op dit artikel