nieuws

Techniek – Slim en duurzaam met Xella

Geen categorie

Xella heeft een methode ontwikkeld voor het snel, slim, flexibel, goedkoop en duurzaam bouwen van woningen: de Xella Bouwmethoden. De vier methoden worden gepresenteerd als totaaloplossing voor het bouwen van vrijstaande, recreatie-, eengezins- en meergezinswoningen.

Techniek – Slim en duurzaam met Xella

Xella maakt in haar Bouwmethoden gebruik van stenen en blokken en op maat gemaakte panelen en platen van kalkzandsteen en cellenbeton, die zij in een hoogwaardig productieproces vervaardigt uit natuurlijke, ruim voorradige materialen. Het energieverbruik is daarbij beperkt en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Op de bouwplaats zijn de producten snel en makkelijk te verwerken en is er nauwelijks sprake van afval, omdat het bedrijf op maat levert. De woningen zijn energiezuinig in gebruik; de materialen volledig recycleerbaar.

De Bouwmethoden bestaan uit producten en service. Constructeurs en tekenaars denken in de ontwerp- en bestekfase mee over uitvoering en materiaalkeuze, en geven projectbegeleiding en praktische ondersteuning op de bouwplaats.

www.xella.nl 

Reageer op dit artikel