nieuws

China Agricultural University Gymnasium

Geen categorie

Dit door het South China University of Technology Institute of Architectural Design ontworpen stadion zal gebruikt worden voor Olympische worstelwedstrijden.

China Agricultural University Gymnasium

Na afloop zal dit stadion dienst doen als sportcentrum voor alle medewerkers en studenten van de landbouwuniversiteit. Ook inwoners van de omliggende woonwijken zullen van het gebouw gebruik kunnen maken. In Beijing zijn vijf van de in totaal 31 Olympische venues op een campus gebouwd.

De unieke dakconstructie heeft   haar daklichten georiënteerd op de zon om zoveel mogelijk licht in te laten. De daklichten kunnen als reactie op de lichtinval zichzelf aanpassen om zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte toe te laten. Zelfs tijdens bewolkte dagen zal er genoeg lichtinval zijn. Voor luchtverversing wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie.

Tijdens de Paralympic Games vinden hier Zitvolleybal (Volleyball Sitting) wedstrijden plaats.

Reageer op dit artikel