nieuws

Cepezed gelauwerd

Geen categorie

Architectenbureau cepezed heeft de BNA Kubus 2008 gekregen voor het hele oeuvre. Lovend was de jury vooral over de moderne invulling die het bureau geeft aan het begrip ‘bouwmeester’.

Cepezed werkt volgens hen integraal aan de bouwopgave en maakt geen onderscheid tussen bouwen en architectuur. “Het bureau heeft een enorme kennis en kunde ten aanzien van de organisatie van het bouwproces, innovatie en ontwikkeling van bouwcomponenten en technisch knowhow.”

De jury is van mening dat cepezed als voorbeeld kan dienen voor architecten die zich zorgen maken over hun positie in het bouwproces. Het bureau beheerst het vak in heel zijn breedte, zowel de alternatieve als traditionele weg. Minimaal materiaalgebruik is gekoppeld aan een efficiënte uitvoering. Hergebruik en duurzaamheid zijn voor het bureau al heel lang vanzelfsprekende onderdelen van de bouwopgave.

Recent werk van cepezed is de renovatie en uitbreiding van het kantoorgebouw Westraven voor Rijkswaterstaat in Utrecht. Op woensdag 8 oktober houdt de Architect hier zijn jaarcongres ‘Architectuur & Kantoren’ waarin de veranderende kantooropgave centraal staat. 

Partners van cepezed zijn Jan Pesman, Michiel Cohen en Ronald Schleurholts.

De BNA Kubusjury bestond dit jaar uit Jan van Dijk, Hubert-Jan Henket, Ton Venhoeven, Marlies Rohmer, Edwin Oostmeijer en Piet Vollaard.

www.cepezed.nl
www.bna.nl
www.congres-deArchitect.nl

Reageer op dit artikel