nieuws

Project – Nieuwe woningen in de Confuciusbuurt, Amsterdam

Geen categorie

De Confuciusbuurt in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer ondergaat de komende jaren een metamorfose. Twee nieuwbouwprojecten, waarvan de bouw recent is gestart, zijn hiervan een illustratie. In opdracht van ontwikkelaar VOF De Stadstuinen (Bouwfonds en Ymere) ontwierp het architectenbureau Duinker van der Torre het Hof van Socrates en Confucius Noordblok.

Project – Nieuwe woningen in de Confuciusbuurt, Amsterdam

Het Hof van Socrates gaat onderdak bieden aan 28 koopwoningen en negen sociale huurwoningen. De reguliere woningen zijn ruim 115 vierkante meter groot. Twee woonwerkwoningen op de kopse kant van de blokken, hebben naast woonruimte ook nog 45 vierkante meter bedrijfsruimte verdeeld over vier verdiepingen

Het appartementengebouw in het project Confucius Noordblok aan het Confuciusplein bestaat uit negentien sociale huurappartementen. Ook worden er voor stichting HVO-Querido drie kleinschalige woongroepen voor begeleid wonen gebouwd. 

Aannemer UBA Bouw zal naar verwachting de eerste fase Hof van Socrates en Noordblok Confucius medio 2009 opleveren. Daarna volgt nog een tweede fase. De oplevering van het totale project is gepland in het tweede kwartaal van 2010.

www.Ymere.nl
www.hofvansocrates.nl

Reageer op dit artikel