nieuws

Oplevering – Queeste architecten op IJburg

Geen categorie

Aan het Theo van Goghpark op Haveneiland Oost in IJburg is onlangs Blok 51 a opgeleverd, een ontwerp van het Haagse bureau Queeste architecten

Oplevering – Queeste architecten op IJburg

 

 

 

 

Aan de parkzijde geven grote vensters, vides en ramen zicht op de straat en op het Theo van Gogh park. Een werkkamer op de begane grond biedt uitzicht op het stadse leven in de omgeving, terwijl vanuit de eetkamer op de eerste etage op gepaste wijze afstand kan worden genomen van dit publieke schouwspel. Door de warme baksteen, hoge dakranden, bindende reeks van ramen en repeterende erkers werken de herenhuizen tezamen als één helder gebouw aan het park.

De andere zijde ligt aan het water en is op het zuidwesten georiënteerd. Het binnen- en buitenleven staan hier in directe verbinding met elkaar. De woonkamer en de slaapkamers zijn verbonden met de buitenruimte door middel van grote eigen terrassen met uitzicht op en directe toegang tot het water. Onder het terras op de eerste verdieping bevindt zich de parkeergelegenheid voor de bewoners. De meest kenmerkende elementen in de gevel aan deze zijde zijn de zeven meter hoge houten portalen die de individuele woningen accentueren. 

www.queestearchitecten.nl

Reageer op dit artikel