nieuws

Interieur – Zitmeubel boordevol functies

Geen categorie

Met een recordaantal van bijna 350.000 bezoekers was de afgelopen editie van de Salone del Mobile in Milaan een groot succes. Het nieuwe model van Leolux, Papel Doble, werd tijdens de internationale meubelbeurs voor het eerst aan pers en publiek getoond.

Interieur – Zitmeubel boordevol functies

Bezoekers reageerden verrast op de vele functies van deze luxe zitcollectie, ontworpen door vaste Leolux-designer Jan Armgardt. De draaibare en schuifbare rugsteunen, de verstelbare armsteunen en de vele koppelbare elementen van Papel Doble creëren telkens weer nieuwe comfortabele zit- of ligmomenten. Papel Doble bestaat uit een 2,5 zitsbank, een 3,5 zits met twee draaibare en een vaste rugsteun en een 3,5 zits met een draaibare steun en een verschuifbare rug. Deze elementen zijn koppelbaar. 

De 2,5 zits heeft rugsteunen die opzij kunnen worden geklapt, de 3,5-zitter biedt dezelfde functie maar is ook leverbaar met een gedraaide schuifrug. Door deze rug opzij te schuiven, ontstaat naast de bank een extra werkplek en tegelijkertijd extra zitruimte. In de uitgangspositie is Papel Doble een lekkere zithoek. De traploos in hoogte verstelbare armsteun verandert in de perfecte flex-poef bij de uitgeschoven rug. Een extra poef, losse kussens en een verplaatsbare armsteun annex traploos verstelbare flexzitting maken de zitserie compleet. De notenhouten regel aan de onderzijde is ook leverbaar in lak (op beuken).

Naast Papel Doble toonde Leolux ook ontwerpen die al eerder op de meubelbeurs in Keulen waren gepresenteerd, zoals het uitgebreide zitprogramma Rising Dunes, bekroond met de Reddot Design Award 2008, de luxe poef annex fauteuil Pastille en salontafel Magnolia. Deze nieuwe modellen zijn ook te bezichtigen op de voorjaarsshow op maandag 26 mei in het Leolux Design-Center in Utrecht. 

www.leolux.com

Reageer op dit artikel