nieuws

CCTV en TVCC

Geen categorie

Het Rotterdamse Office for Metropolitan Architecture ontwierp een van de belangrijkste paradepaardjes van het nieuwe Beijing.

De gevels van het CCTV-complex zijn inmiddels bijna gedicht. Het interieur van de CCTV toren zal in de loop van 2009 opgeleverd worden. TVCC zal mogelijk aan het einde van dit jaar gereed zijn. In het voor publiek toegankelijke TVCC gebouw bevinden zich een hotel, een theater en filmstudio’s. OMA ontwierp het complex in 2002 in het kader van een prijsvraag. De bouw van het CCTV Hoofdkwartier, Television Cultural Centre, Media Park en Service Building begon in december 2004. Hierbij waren enkele duizenden arbeiders betrokken. Vooral de lassers speelden een belangrijke rol: het adembenemende gebouw is samengesteld uit 140.000 ton staal.

Reageer op dit artikel