nieuws

Bouw Serpentine Gallery Pavilion begonnen

Geen categorie

De bouw van het negende Serpentine Gallery Pavilion is begonnen. Het paviljoen, dat is ontworpen door Frank en Samuel Gehry, staat van 20 juli tot 19 oktober overdag ten dienste van passanten, waarna er ’s avonds discussies en voorstellingen plaatsvinden.

Bouw Serpentine Gallery Pavilion begonnen

Het is het eerste ontwerp van Frank Gehry dat wordt gerealiseerd in Groot Brittannië (een eis om het Paviljoen te mogen ontwerpen) en tevens de eerste keer dat Gehry samenwerkt met zijn zoon Samuel. De architecten lieten zich inspireren door een breed scala aan bronnen, van de gestreepte muren van zomerhuisjes aan het strand tot de houten katapulten van Leonardo da Vinci. Het resultaat is een speelse structuur van hout en glas, die feitelijk wordt gedragen door vier metalen kolommen. Het paviljoen is ontworpen als een promenade, die de Serpentine Gallery verbindt met het ervoor gelegen park. Aan de zijkanten zijn terrasjes en vijf verhogingen. Deze zijn inzetbaar voor meerdere doelen, bijvoorbeeld als podium, ‘uitkijkplek’, of eetruimte.

www.serpentinegallery.com

Reageer op dit artikel