nieuws

Techniek – Veelzijdige oplossingen dankzij metalen plafondpanelen

Geen categorie

Armstrong, leverancier van systeemplafonds, heeft aan zijn assortiment de serie Orcal toegevoegd. Met deze metalen plafonds is het mogelijk een lege, saaie ruimte om te toveren tot een fraai vertrek met comfortabele eigenschappen. De zwevende metalen panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen: vlak, concaaf en convex.

Techniek – Veelzijdige oplossingen dankzij metalen plafondpanelen

De Orcal plafonds zijn uitgerust met Extra Microperforatie, bestaande uit microscopisch kleine gaatjes (0,7 mm) en een geluidsabsorberend en –isolerend vlies aan de achterzijde. Dit heeft geen consequenties voor het uiterlijk. De panelen behouden het uiterlijk van een gesloten, monolithisch vlak.   Dit draagt bij aan gunstige akoestische omgeving. 

Een goede geluidsabsorptie zorgt voor een verkorting van de nagalmtijd, een vermindering van het lawaainiveau en verbetering van de verstaanbaarheid. Daarbij hebben de panelen een goede lichtreflectie waardoor minder kunstlicht nodig is wat weer gunstig is voor het energieverbruik.

Optioneel is een uitvoering met Bioguard. De metalen plafondtegels zijn dan voorzien van een duurzame Bioguard coating die bacterien doodt zodra deze met het oppervlak in aanraking komen. De panelen zijn hierdoor geschikt als toepassing in ziekenhuizen en in een omgeving waar voedsel wordt bereid. 

www.armstrong.com

Reageer op dit artikel