nieuws

Speeltuin van afgekeurde windmolenwieken

Geen categorie

In de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden staat binnenkort een speeltuin die is gemaakt van afgekeurde windmolenwieken. Naar verwachting kunnen kinderen deze zomer spelen in speeltuin Wikado, waarin vijf wieken van 29 meter lang zijn verwerkt.

speeltuin.jpg    speeltuin-2.jpg

Het idee is afkomstig van 2012 Architecten, die ontdekte dat jaarlijks tweehonderd wieken van windmolens worden afgedankt wegens haarscheurtjes. Jan Jongert bedacht hier een nieuwe functie voor. De wieken zijn immers gemaakt van hoogwaardig materiaal dat weer- en windbestendig is. 

“Van de afgekeurde windmolenwieken is een labyrint gecreëerd, met in het midden op de bestaande betonnen ondergrond een voetbalveld”, aldus Jongert. “Rondom zijn vier torens geplaatst met elk een eigen karakter. Zo is er een watertoren en een uitkijktoren. Tussen de torens wordt een net van autobanden gespannen. Dit dient als voetbalnet en kan ook als klimnet worden gebruikt.” 

speeltuin-3.jpg    speeltuin-4.jpg

De wieken dienen als kruip-en sluipruimtes, maar ook als afscheiding tussen de verschillende speelgedeeltes en zelfs als picknicktafel. De oogst van tweehonderd windmolenwieken per jaar is volgens Jongert genoeg om alle veertig ‘prachtwijken’ van minister Vogelaar van een nieuwe speel- of hangplek te voorzien. 

Bron: ANP/Bright.nl

Reageer op dit artikel