nieuws

Koolhaas op nieuwe Time-lijst

Geen categorie

Tot de honderd meest invloedrijke personen van het Amerikaanse weekblad Time behoort de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Dat is afgelopen donderdag bekendgemaakt.

Koolhaas, oprichter van OMA (Office for Metropolitan Architecture) is verkozen op voordracht van Richard Lacayo, architectuurcriticus van Time. 

De architect ontwierp ondermeer het hoofdkantoor van CCTV in Beijing, de Nederlandse ambassade in Berlijn, het Muziekhuis in Porto en de bibliotheek van Seattle. Ook schreef hij diverse baanbrekende theorieën op het gebied van architectuur, terug te vinden in boeken als Delirous New York en S, M, L, XL. 

Samen met eurocommissaris Neelie Kroes is Koolhaas de enige Nederlandse vertegenwoordiger op de lijst. Andere bekenden zijn George Bush en de Dalai Lama. Eerder stond Koolhaas al op de zogenoemde heldenlijst van Time. 

Reageer op dit artikel