nieuws

Klassiek Amerikaans

Geen categorie

Voor hun project De Loodsen, Toren 6, ontving Peter Wingerden van Wingerden Hovenier Architecten in Amsterdam de Daas Baksteen Architectuurprijs 2008 uit handen van Elco Brinkman. De uitreiking vond plaats tijdens Daas I-day – een evenement over innovatie in de bouw en architectuur – dat tijdens de BouwRAI is gehouden en georganiseerd.

Klassiek Amerikaans

Uit de 57 ingezonden projecten waren door de jury 3 projecten genomineerd als absolute kanshebber voor de prijs: De Loodsen, Toren 3, Toren 5 wagon 2 van hvdn architecten, De Loodsen, Toren 6 van Wingerden Hovenier architecten en het Hervormd Lyceum West van Tangram Architekten. De jury omschrijft het winnende project als volgt: “Het gebouw excelleert als voorbeeld van mooie monumentale architectuur in glas en baksteen. Een toren die klassiek Amerikaans aandoet, maar tegelijkertijd subtiel verwijst naar het renaissanceprincipe van de verjonging van de gevel. Het is een robuuste toren die slank oogt. Echte havenarchitectuur, ook in zijn robuustheid.”

De prijs bestaat uit een kunstwerk, een architectuurreis en het vernoemen van een steen van Daas Baksteen naar de winnaar.

De prijs wordt toegekend aan het meest spraakmakende ontwerp met Daas bakstenen van de afgelopen 2 jaren.

www.daasbaksteen.nl

Reageer op dit artikel