nieuws

Interieur – Innovatieve ontwerpen in hout

Geen categorie

Op de Salone del Mobile in Milaan stond dit jaar ook de Zwitserse fabrikant Röthlisberger met een fraaie presentatie, waarin de nieuwe producten uit de 8ste Editie centraal stonden. Het houtbewerkingsbedrijf, opgericht in 1928, wil hiermee creatief ontwerp en ambachtelijke technieken met elkaar verenigen.

Interieur – Innovatieve ontwerpen in hout

Röthlisberger vroeg ontwerpers als Tomoko Azumi, Beat Karrer en Atelier Oï daarom de grenzen op te zoeken van de conventionele typologiëen van alledaagse houten meubels. De Franse ontwerpers van Atelier Oï deden dit onder andere met de nieuwe eetkamerserie Alummete. De tafel en de stoelen zijn gemaakt van keihard FSC gecertificeerd tropisch hardhout, waardoor de ontwerpers de meubels van een extreem fragiel lattenonderstel konden voorzien. 

Het opbergsysteem DUO is ontworpen door Beat Karrer. Deze Zwitserse ontwerpstudio kwam op het idee voor kleine nissen of bijzondere openingen een uittrekbare kast te ontwikkelen. Duo bestaat uit twee aparte houten raamwerken, die in en uit elkaar kunnen worden geschoven. Als deze frames uit elkaar worden getrokken, neemt de breedte van de planken toe, van 110 tot 165 cm. De verspringende planken zijn stabiel en vormen tegelijkertijd een decoratief patroon. 

www.roethlisberger.ch

Reageer op dit artikel