nieuws

Chinese kerk Rotterdam terug op Katendrecht

Geen categorie

De Chinese evangelische gemeenschap in Rotterdam keert terug naar haar roots op het schiereiland Katendrecht. De bouw van het nieuwe kerkgebouw begint woensdag.

Chinese kerk Rotterdam terug op Katendrecht

De gemeenschap is nu nog gevestigd in een pand in het centrum van Rotterdam. De kerk verwelkomt iedere zondag zo’n driehonderd bezoekers en ziet dat aantal nog steeds gestaag stijgen, terwijl veel kerken juist leeglopen. 

Het nieuwe kerkgebouw, een ontwerp van architectenbureau Geurst & Schulze uit Scheveningen wordt – als alles volgens planning verloopt – volgend jaar opgeleverd. Het pand biedt dan ruimte aan 350 bezoekers die in de grote zaal diensten in het Chinese dialect Kantonees kunnen bijwonen. Ook is er een ruimte voor Nederlandse diensten en lokalen voor de zondagsschool. 

Op Katendrecht komt eveneneens het European China Centre, dat een soort economische brug moet slaan tussen China en Europa. De bouw ervan moet aan het einde van het jaar beginnen. 

Katendrecht is van oudsher een roemruchte wijk in Rotterdam-Zuid. De gemeente doet er alles aan om de buurt flink op te poetsen, zo vindt er veel nieuwbouw plaats.  De kerk, van circa 1330 vierkante meter, maakt deel uit van de herstructurering van de wijk.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel