nieuws

Winnaars Houtprijs 2008 bekend

Geen categorie

De prijswinnaars van de Houtprijs 2008 zijn vorige week bekend gemaakt tijdens het Nationaal Houtcongres in Haarlem. In de categorie ‘architectuur’ ging de eerste prijs naar ‘Cultuurhuis De kamers te Amersfoort’ door Korteknie Stuhlmacher Architecten uit Rotterdam. In de categorie ‘innovatie’ viel deze eer te beurt aan: ‘Pyrostone’ van Pyrostona te Zeist.

Winnaars Houtprijs 2008 bekend

Een gedeelte tweede prijs in de categorie ‘architectuur’ ging naar het EMHP-huis op IJburg door MIR Architecten uit Amsterdam en vier woningen in Oud Empel door Hilberink Bosch Architecten te Den Bosch. De eervolle vermelding in deze categorie ging naar het Pastoraal Centrum De Ark te Hendrik Ido Ambacht door EGM Architecten. 

In de categorie innovatie werd de tweede prijs in de wacht gesleept door het Malmo Hus in Almere – De Alliantie Ontwikkeling te Huizen en Kingma Bouw te Lelystad. De derde prijs ging   naar de bouwmethode van ecologisch, gezonde en commercieel verantwoorde woningbouw door MIII Architecten te Rijswijk. De eervolle vermelding was voor het dragend, lichtgewicht wandpaneel bestaande uit hout en eps door Wendy Seijkens van de TU Eindhoven. 

De Houtprijs is in het leven geroepen om esthetisch, innovatief en duurzaam houtgebruik te belonen. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Initiatiefnemer Centrum Hout in Almere ontving dit jaar 85 inzendingen voor de Houtarchitectuurprijs en 12 voor de Houtinnovatieprijs. 

Op www.centrum-hout.nl/houtprijs2008/inzendingen worden de inschrijvingen voor de Houtprijs uitgebreid voor het voetlicht gehaald.

Reageer op dit artikel